Проблем би било на 16 юни да насрочат парламентарни избори, само

...
Проблем би било на 16 юни да насрочат парламентарни избори, само
Коментари Харесай

Веселин Тодоров: Ако изборите не са 2 в 1, нека са на 9 и 23 юни

Проблем би било на 16 юни да насрочат парламентарни избори, единствено седмица след европейските – няма да има време да приберем машините и да стартира отначало “.

Това сподели в предаването „ Тази заран “ Весели Тодоров, изпълнителен  шеф на „ Сиела Норма “, компанията притежател на машините за гласоподаване.

Коментарът му е обвързван с упованието на нови предварителни парламентарни избори у нас, в случай че сътрудниците в ръководството не се схванат за нов постоянен кабинет.

Експерти към този момент предизвестиха, че в случай че процедурата по връчване на мандати не завърши до 8 април, изборите за Народно събрания няма по какъв начин да се проведат дружно с тези за Европейски парламент на 9 юни.

Тодоров посочи, че за 23 юни се обрисуват и огромни частични локални избори. „ Очаква се да приключат още няколко каузи, в това число и в София, и тогава ще ги пакетират. Може частичните локални да са предварителни парламентарни “, добави шефът на „ Сиела Норма “.

Той заяви още, че има оповестена социална поръчка за машини за изборите на 9 юни, само че единствено за избор за Европейски парламент.

По думите на Тодоров няма да е проблем софтуерът за машините да е за избори 2 в 1, откакто на последните локални избори е бил квалифициран за избор 4 в 1 (тогава обаче машинното гласоподаване на първи тур беше отменено).

Директорът на „ Сиела норма “ предизвести за два казуса – остарели флашки и хартията за машините, която не подхожда на условията. ЦИК към този момент приготвя пазаруване на нови флашки, хартията зависи от Българска народна банка, изясни Тодоров.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР